IDEES CLAU XERRADA ÚS SEGUR D'INTERNET I XARXES SOCIALS A CASA

Des de la comissió Escola de Pares i Mares volem agraïr a totes les persones que van assistir a la Xerrada: Ús Segur d’internet i Xarxes Socials a casa i, en especial a l’expert que va dirigir la jornada.

“Molt instructiva,pràctica i necessaria. La recomano per fer-la anualment i també per  nens de sisé sense ficarlis por però explicant que no se sap qui hi ha al darrera.”  
Ester, mare de primer.

————–

“A mi la xerrada em va semblar molt interessant. El tema donava joc a tindre dubtes i fer moltes preguntes i comentaris. I potser per això, per falta de temps (perquè estava previst en el programa) em va faltar una estona de veure més casos pràctics que ens podem trobar en el dia a dia. Crec que estaria bé fer una xerrada d’aquest tipus també als alumnes, sobretot de 4art a 6è.”
Laura, mare de tercer

————–

” Molt útil i amb informació clara i precisa.  Potser ens ha mancat temps per a exercicis més pràctics (dossier que estava preparat) que és on realment es poden aplicar els conceptes apresos. El ponent molt bon comunicador. Ell tenia pensada la xerrada per a joves d’edats més avançades, i s’ha trobat un grup de pares amb fills i filles més petits, aspecte que ha sabut reconduir perfectament des de l’inici de la sessió.”
Anna, mare de primer  

  • El 30% dels nens de 4 anys es connecten a la xarxa, entre els 8-10 anys la connexió es del 75%, als 10 anys el 25% dels nens/es tenen mòbil.
  • Els perills no només són els més evidents o els que surten als mitjans (xatejar amb desconeguts, el ciberassetjament, addiccions…) sinó que hi ha informació que circula per la xarxa o apareix en determinats jocs que pot afectar la sensibilitat dels nens (continguts violents, pornogràfics),o pot tenir impacte en seva vida diària (dietes miraculoses, anuncis enganyosos…)
  • Cal estar al dia de l’ús que  fan els nostres fills de la xarxa (el tipus d’apps, jocs, xarxes que freqüenten depenen dels grups d’edat). Les apps i xarxes socials també canvien i cal estar informats del que això suposa.
  • Hi ha una sèrie d’eines de control parental que podem aplicar (controlar el temps que passen a Internet, limitar l’accés a determinats continguts, activar cerques segures a cada navegador, crear un escriptori diferent per cada fill en el que tinguin accés als jocs i apps que nosaltres escollim evitant fer cerques a la xarxa)…algunes d’aquestes eines són gratuïtes i d’altres no.
  • Però sobretot cal mantenir un diàleg obert amb els menors per poder acompanyar-los en les diferents situacions que es puguin trobar i donar respostes a les seves preguntes.  Cada pare/mare coneix el seu fill/a i sap quins continguts el poden afectar més o menys, quin nivell de llibertat o confiança pot donar. En aquest sentit la sobreprotecció o limitació excessiva és contraproduent…
  • Es responsabilitat de les famílies capacitar els nostres fills/es per navegar i fer un ús responsable de les noves tecnologies. Per això hem d’ensenyar a ser crítics amb les dades que troben a Internet, limitar les dades personals que es donen(adreces, telèfons, fotos que puguin donar pistes d’on són), connectar-se a xarxes segures i vigilar amb el free-wifi, ensenyar a fer cerques a  Internet, assenyalar allò que no els agrada o que és censurable a partir de les eines que posa a disposició cada navegador… entre altres coses.

En aquestes pàgines web podeu trobar recomanacions i recursos
https://internetsegura.cat
http://www.sipbench.eu/
 

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria