CARTA DIRIGIDA AL CONSORCI D’EDUCACIÓ DE BARCELONA

Greus incidencies en el procés de preinscripció als centres d’educació secundària pel curs 2018-19

El Consorci d’Educació de Barcelona ens va informar, al llarg de nombroses reunions durant el curs, sobre la normativa i criteris aplicables en el procés de preinscripció als centres d’educació secundària de la Zona 26. La nostra sorpresa és que un cop passat el periode de presincripcions als centres de secundària pel curs 2018-19, el Consorci ens ha donat una nova informació sobre els criteris que utilitzará en l’assignació de centres de secundària, totalment contradictòria a la informació que primer ens va facilitar. La teoria que ens exposaven i que, com a comissió, vam estendre a les famílies de l’escola, no s’ha dut a la pràctica de la manera esperada.

Com a conseqüència d’això, diverses famílies no han obtingut plaça en cap dels instituts de referència que els corresponia, mentre que sí l’han obtinguda, en aquests instituts, altres famílies que pertanyen a altres zones. Provocant un augment de rati a certs instituts i una línia de mes al 22@.

Davant d’aquesta manca de coherència, per part del Consorci, els hem presentat un escrit, com a AFA de l’escola, exigint-los un aclariment i la corresponent rectificació en l’adjudicació de les places, en consonància amb la normativa i els acords presos al llarg de les reunions realitzades.

Paral·lelament, estem treballant amb les famílies de sisè perquè quan se’ls adjudiqui de forma definitiva la plaça puguin reclamar els seus drets com a particulars, en cas de no estar d’acord amb el centre que se’ls adjudiqui. També estem amb permanent contacte amb altres AFA’S i AMPA’S de la Zona 26 i la FAPAC, per fer un front comú davant aquesta situació totalment injusta. Si voleu rebre més informació, podeu contactar amb nosaltres a través del mail de la comissió.

Carta Consorci

Si voleu rebre més informació, podeu contactar amb nosaltres a través del correu de la comissió: escolaenlluita@afalarenaldellevant.cat

Escola en Lluita

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada