PREINSCRIPCIÓ A POBLENOU ZONA 26

PREINSCRIPCIÓ A POBLENOU ZONA 26: UN ALTRE COP BOLET??!! LES FAMILIES SE SENTEN INDIGNADES.

Després d’anys de queixes al Consorci d’Educació de Barcelona, reunions i mobilitzacions al carrer demanant més places d’institut, semblava que aquest any havia de ser aquell en el que per fi totes les famílies tinguessin plaça a la zona 26 sense necessitat d’augmentar ràtios ni bolets. Amb les obres de l’IES Maria Espinalt en marxa i el nou IES 22@, començant sense edifici, però començant al cap i a la fi, hi havia suficients places per a tot l’alumnat del barri.

El Consorci però, tenint en compte els futurs canvis d’adscripció que planeja, va excloure el 22@ de l’adscripció de part de les escoles de la zona 26 deixant a unes escoles amb cinc instituts per escollir i a unes altres només quatre, decisió que va prendre el Consorci sense escoltar les queixes de diferents AFAs afectades.

Aquesta mesura segons el Consorci es va prendre per començar a acotar adscripcions més petites i poder controlar les places en un futur més eficientment. La realitat ha estat que les escoles que tenen adscrit el 22@, majoritàriament no han escollit el 22@ en cap opció i han deixat la porta oberta a 42 peticions de centres de fora de la zona. Aquestes 42 famílies ara mateix tenen plaça garantida a la zona 26 mentre 16 famílies del barri a hores d’ara no saben on acabaran. Així, es demostra completament ineficaç la mesura aplicada per a les intencions del Consorci. El mateix Consorci s’ha reconegut com a responsable de la situació actual, la qual  és conseqüència directa de l’aplicació de la mesura de no incloure el 22@ a totes les escoles del barri.

Exigim que el Consorci, que ha provocat aquesta situació amb la seva pèssima gestió, garanteixi que l’alumnat de la zona 26 tingui una plaça de secundària a la zona , sense perjudici de la qualitat de l’Educació a la zona 26 en forma de “bolet” (línies addicionals), augments de ràtios i/o sobresaturació dels espais escolars.

Per  aconseguir aquests objectius et proposem aquestes accions concretes:

Et proposem dir:  ” Exigim que el Consorci garanteixi que l’alumnat de la zona 26 tingui una plaça de secundària a la zona , sense perjudici de la qualitat de l’Educació a la zona 26 i per tant sense “bolet” (línies addicionals), augments de ràtios i/o sobresaturació dels espais escolars”

O el que estimis oportú. També pots suggerir a la resta del teu entorn a que faci el mateix

  • Fes saber la teva indignació al veïnat, mistats, família a través de les xarxes socials amb els hastag #novolemboletsP9 i #estimolescolapublicaP9
  • Fer difusió de la forma que creguis oportuna per altres mitjans (premsa escrita, blocs, ràdio, televisió…)

Si tothom col·laborem, segur que ho aconseguim

PLATAFORMA PER L’EDUCACIó PúBLICA DEL POBLENOU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada