DEFENSA L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT: POSA’T LA SAMARRETA GROGA TOTS ELS DIMECRES

Des de la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública del Poblenou, on estem representades totes les AMPAS i AFAS del barri més l’Associació de Veïns del Poblenou, hem reprès una acció que feia temps que portaven a terme: posar-nos (petits i grans) la samarreta en defensa de la Educació Publica tots els dimecres del curs .

Aquesta acció que portarem a terme totes les escoles públiques del Poblenou, per mostrar la indignació envers el Consorci ve motivada per:

  • ADSCRIPCIONS D’INSTITUTS ASIMÈTRIQUES AL BARRI: Malgrat que el curs passat (i aquest) s’ha aconseguit per primera vegada que l’oferta d’instituts al barri sigui superior a la demanda de alumnat que surt cap els instituts als centres adscrits, l’any passat el Consorci va decidir que no totes les escoles de Poblenou (una d’elles L’Arenal de Llevant) no tinguessin adscrits tots els instituts del barri, tan sols alguns. Això va provocar una sobremassificació en determinats instituts, amb augment de ratis d’alumnes per classe i bolet inclòs, i fins i tot que 3 famílies del barri que van demanar els seus instituts adscrits  foren enviades a instituts de fora del Districte (en concret de la Zona Franca) , cosa que finalment no es va fer efectiva per la pressió veïnal, i pel compromís anterior escrit amb la Plataforma que cap alumne aniria fora del barri. Mentre tot això passava un institut del barri quedava pràcticament buit, entre altres coses, perquè la majoria de la gent de barri no podia demanar-lo. Tot i els nostres avisos al Consorci, aquesta situació pot repetir-se aquest any si no s’atén la nostra demanda de que tots els coles de la Zona 26 tinguin adscrits tots els instituts de la Zona 26.
  • NOU INSTITUT PER l’ANY 2023: Amb les dades d’alumnes que cursen ara mateix primària a les escoles de la Zona 26 (Poblenou) ens trobem que a partir de l’any 2023, cal un institut nou si volem encabir a tot l’alumnat que en sortirà. El Consorci ens reconeix les xifres, però igualment pensa entomar aquest augment de demanda (que continua a l’any 2024, es torna disparar l’any 2025, 2026 i 2027) amb els instituts actuals. No ha dit com ho farà (perquè no es pot reconstruir els instituts actuals) , però ens imaginem que serà a base de “bolets”, ratis d’ alumnat per classe inflat i gent que pot acabar fora del Districte. Com informació, el Consorci ens ha dit que per projectar i construir un institut calen 4 anys. És a dir que si no ens hi posem ara, anirem tard….
  • IMPROVISACIÓ AMB OBRES I MANTENIMENT: La gestió de les obres educatives del Consorci en aquest barri és calamitosa (la prova va ser la nefasta gestió del tema de la reparació de la calefacció a la nostra escola l’any passat). Ens trobem centres com la Mar Bella , que fan classe envoltats d’obres, o d’altres escoles i instituts que fan classe en barracons o ubicacions provisionals sense que ni tan sols apareguin en el pla d’Edificis que acaba al 2029. La manca d’ombres és també una constant i no trobem en el Consorci un interlocutor molt disposat a fer solucions permanents per aquest tema que afecta als nostres fills i filles.
  • MANCA D’INVERSIO EN EDUCACIÓ PÚBLICA: Volem que es destini el 6% del PIB a l’Educació com de fet fan els països del Nord d’Europa. Ara mateix es destina el 2,8%. A més volem que la distribució d’aquests diners sigui favorable a l’Escola Pública. Es dona el cas que en els darrers 10 anys l’aportació pública per cada alumne de l’escola pública ha disminuït, mentre que l’aportació pública per cada alumne de l’escola concertada ha augmentat. Així, mentre es retalla a l’escola pública no tan sols pressupostàriament, sinó en partides efectivament executades, passa el contrari amb l’escola concertada.

QÜESTIONS LOGÍSTIQUES IMPORTANTS PER TOTHOM QUE HI VULGUI PARTICIPAR:

  • Si algú no té samarretes per la raó que sigui, es poden comprar a la Marta Jara en l’horari de SAS , és a dir, de dilluns a divendres de 9 a 10, dimecres de 16,30 a 18.00. El preu (igual al preu de cost) és de 5 euros les samarretes d’adults i 4 euros les d’infants. Es pagaran per avançat. És a dir, en el moment de demanar-les.
  • Si algú té samarretes d’altres anys que s’hagin quedat petites i en vol fer donació, nosaltres les distribuiríem (lògicament sense cost a qui les rebi) a famílies que vulguin samarretes. Us proposem igualment fer autogestió i donar-les directament a infants més petits, sense la nostra intermediació.
  • Tanquem la paradeta de venda de samarretes d’aquí un mes. Demaneu-les , ja!

Comissió Escola en Lluita

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada