ACTE REIVINDICATIU PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT

Benvolgudes famílies,

Ens adrecem a vosaltres per informar-vos que el DISSABTE dia 2 de Febrer al matí organitzem, des de la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública, una Festa-reivindicativa per demanar millores a l’Educació Pública del Poblenou.

La Festa començarà a les 11 hores amb una Cercavila (amb 8 colles de batucada confirmades, incloent-hi la dels Atabalats de L’Arenal de Llevant) que sortirà de la Rambla de Poblenou (alçada C/ Pere IV) i acabarà a la Biblioteca de Can Saladrigues i seu provisional de l’Institut @22 (C/Joncar), on tindran lloc un seguit d’activitats (tallers, pinta cares, circ, debats…)

No cal dir que és molt important assistir-hi (a la reunió informativa de dijous 31 de gener, a les 18h, descobrireu per què). Només si som molts i omplim els carrers del barri podrem aconseguir que ens escoltin i facin cas a les nostres demandes.

Compartim amb tots vosaltres el manifest que hem elaborat per aquesta jornada:

MANIFEST DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE POBLENOU

 • NO VOLEM MÉS BARRACONS: Els alumnes de moltes escoles del barri han estat molts anys en barracons: L’Arenal de Llevant, Pere IV, Fluvià, La Llacuna, Sant Martí… I ara, La Mar Bella, L’Auditori, La Flor de Maig i, encara, l’Institut Maria Espinalt.
 • NO VOLEM MÉS MASSIFICACIÓ D’ALUMNES NI BOLETS, que des de fa més de deu anys suporten les escoles i els instituts del barri.
 • NO VOLEM MÉS DE 25 ALUMNES a les aules d’infantil i primària NI MÉS DE 30 ALUMNES a les aules d’ESO.
 • VOLEM QUE TOT L’ALUMNAT DE SISÈ TINGUI GARANTIDA LA PLAÇA DE PRIMER D’ESO ALS INSTITUTS DEL BARRI. Per això, volem l’adscripció als CINC instituts del barri.
 • VOLEM UN CALENDARI CLAR de projecte i construcció de l’Institut 22@ i les escoles Auditori i La Flor de Maig, el compliment del calendari compromès de les obres de l’escola La Mar Bella i compromís del nou institut per al curs 2022-2023.
 • VOLEM ELS RECURSOS HUMANS I MATERIALS NECESSARIS PER A UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT, des del primer dia de curs amb substitucions i personal de suport suficient (vetlladors/es, monitors/es…) per atendre totes les necessitats educatives dels nostres fills i filles.
 • VOLEM UNES BONES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DOCENT, vetlladors/es, monitors/es i personal del migdia.
 • VOLEM INVERSIÓ DEL 6% DEL PIB EN EDUCACIÓ, com marca la mateixa Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Actualment és del 28%.
 • VOLEM una Escola INCLUSIVA, amb recursos suficients per a aquesta tasca, que s’adapti a totes les diversitats (funcionals, de gènere, socials, d’origen, etc.) del seu alumnat. Cap nen o nena pot patir segregació escolar del Sistema Educatiu per ser ell o ella mateixa.
 • VOLEM UNA ESCOLA PÚBLICA ARRELADA AL BARRI i a les seves realitats, crítica, reflexiva rigorosa i sense por.
 • VOLEM QUE ELS FONS PÚBLICS TAN SOLS FINANCIN ESCOLES PÚBLIQUES, i que s’estableixi un calendari perquè algunes escoles concertades o de gestió privada però nodrides amb fons públics passin a la xarxa pública amb gestió pública.
 • NO VOLEM UN DECRET DE MENJADORS com el que s’ha plantejat aquest any, que privatitza el servei a les escoles.
 • NO VOLEM QUE LES FAMÍLIES ACTUÏN DE FINANÇADORS DE LES ADMINISTRACIONS ni que hagin de pagar les mancances de recursos de les escoles i els instituts provocades per la deixadesa del Consorci d’Educació Pública.
 • I per tot això, EXIGIM UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT PER ALS NOSTRES FILLS I FILLES, QUE LA INVERSIÓ EN EDUCACIÓ ESDEVINGUI UNA PRIORITAT DE LES ADMINISTRACIONS I QUE EL 6% DELS PRESSUPOSTOS ES DESTINI A EDUCACIÓ.

Cal que ens escoltin, cal que sortim al carrer.  Ajuda’ns a aconseguir-ho.

Comissió d’Escola en Lluita

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada