NOVA COMISSIÓ DE COEDUCACIÓ I FEMINISMES!

Benvolgudes famílies, 

Estem molt contentes de presentar-vos la Comissió de Coeducació i Feminismes, una nova comissió aprovada pels socis i sòcies a l’última assemblea de l’AFA i de moment integrada per cinc mares de l’escola: la Núria Domínguez (vocal), l’Aina Delgado, la Marta Soler, l’Esther Prades i la Laia Quílez. Es tracta d’una comissió que forma part de La Lileta del Poblenou, la Xarxa d’AFAs per una Educació Feminista que acull totes les comissions de coeduació existents en les diferents escoles i instituts del barri.

Des de la Comissió de Coeduació i Feminismes volem treballar conjuntament amb l’escola per tal de sensibilitzar la comunitat educativa (famílies, alumnat i professorat), de manera que es tingui en compte l’educació amb perspectiva de gènere en tots els àmbits i espais escolars. 

Mitjançant tallers i cursos de formació a famílies i professorat, i eines i recursos didàctics, però també mitjançant tasques d’assessorament a la resta de comissions de l’AFA, ens agradaria: 

  • Minimitzar la pervivència d’estereotips i rols de gènere que segueixen reproduint-se en els diferents àmbits i espais escolars. 
  • Introduir l’educació afectivosexual i la diversitat de gènere (LGTBIQ) com a forma de prevenir diferents formes d’abús de poder, de violències i de segregació a l’escola.
  • Visibilitzar les dones i altres col·lectius minoritzats per tal que tots els nens i nenes disposin de referents de masculinitats i feminitats positius i saludables.

Tenim moltes ganes de començar a treballar i de seguir sumant idees i persones al projecte. Així que si algú s’anima a formar part de la comissió, escriviu-nos a feminismes@afalarenaldellevant.cat i estarem encantades d’incloure-us com a voluntaris i voluntàries a l’equip.

Aprofitem també per desitjar-vos unes molt bones festes i una molt bona entrada d’any amb aquesta cançó que moltes de vosaltres, de ben segur, que ja coneixeu, però que igualment tant ens agrada: “Atrapades en el gènere”.

Una abraçada,

Comissió de Coeduació i Feminismes

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada