COMUNICAT DE CLOSQUES REFERENT A LES EXTRAESCOLARS

Benvolgudes famílies,
A continuació us fem un resum cronològic dels canvis que s’han anat donant en l’organització de les activitats extraescolars, degut a les mesures del Procicat.
Abans, però, creiem important remarcar que les nostres activitats extraescolars estan lligades a la normativa d’extraescolars de l’escola i del Procicat, a diferència de clubs privats o altres entitats esportives que es regeixen per una altra normativa que els hi ha permés seguir entrenant i barrejar grups durant tot aquest temps.
La normativa que afecta a les escoles és molt més restrictiva i nosaltres hem hagut d’adaptar-nos a aquestes mesures per garantir la seguretat dels infants tal i com ens indica el Procicat.
Tenint en compte aquesta normativa més estricta establerta per les activitats extraescolars i les seves variacions al llarg d’aquests mesos, us enumerem els diversos canvis que hem hagut de fer en les activitats:
-Durant el mes d’octubre les activitats es van desenvolupar amb total normalitat fins al 30 d’octubre, moment en que el Procicat decideix aturar totes les activitats extraescolars sense excepció.
La darrera setmana de novembre es reactiven algunes activitats, concretament les que es poden realitzar a l’exterior. Es mantenen els grups que existien abans, però amb l’ús de la mascareta i les distàncies de seguretat. Les activitats d’interior es limiten a grups no bombolla de 6 infants com a màxim o bé amb els grups bombolla.
Al gener, tornant de les vacances de Nadal, el Procicat torna a canviar la normativa, limitant les activitats exclusivament a grups bombolla, fet que ens impedeix reiniciar les extraescolars . En resposta a aquesta situació, preparem una sèrie d’activitats dirigides als grups bombolla (classe-grup), consistents en una activitat creativa/tranquil·la un dia/hora  i una altra activitat esportiva/moguda un altre dia. En els grups (classe) que hi ha un mínim d’infants inscrits s’inicien les activitats.
Al febrer la nova normativa permet barrejar grups que no siguin grup bombolla amb un màxim de nou de 6 infants; això obliga a dividir els grups on només hi ha inscrits 8 o 9 participants, essent insostenible per l’encariment de l’extraescolar.
A mesura que les normatives del Procicat es van flexibilitzant les activitats es van reobrint.
Actualment estem a l’espera de possibles canvis en les mesures emeses pel Procicat de cara a la tornada de les vacances de Setmana Santa i se’ns permeti retornar a la situació de normalitat de l’octubre.
Des de Closques i juntament amb la Comissió d’Extraescolars ens hem anant adaptant a totes les situacions que s’han anat donant durant aquests mesos per poder donar resposta a la normativa i vetllant pel bon funcionament de les extraescolars i sense deixar de banda la qualitat de les activitats ofertades en cada moment així com salvaguardant la seguretat dels infants.
Closques! i Comissió d’Extraescolars i Casals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada