CANDIDATURES AL CONSELL ESCOLAR

Bon dia famílies!!!

S’acosta el gran dia de la votació al Consell Escolar i perquè les conegueu un xic més, us hem preparat una petita entrevista que els hem fet a les 5 candidates, per tal de que les conegueu un xic més i pugueu recolzar-les i votar el pròxim dimarts 23 de Novembre.

   Aquest any heu decidit presentar-vos entre totes les famílies de la nostra escola com a candidates al Consell Escolar. Com a famílies avaluareu i elaborareu propostes per a la millora del funcionament del centre educatiu. Som conscients que la vostra participació vol dir, entre altres tasques, ser representants. Això significa que, com a membres del consell, la vostra participació no és a títol individual sinó en representació de totes les famílies del centre, donant veu a les nostres peticions, preocupacions i iniciatives. Sigueu conscients que per representar de manera eficaç a totes les famílies del centre, s’han de recollir les nostres propostes i opinions i portar-les al Consell Escolar. D’altra banda, també cal que com a representants informeu de forma eficaç dels assumptes que es tracten al Consell Escolar.

Expliqueu-nos una mica per què, què fareu i quin és el vostre pla d’atac.

  1. Què us ha animat a agafar aquest rol i presentar-vos com a candidates?

ANNA
Sempre he estat involucrada amb l’escola- vaig ser presidenta de l’AFA del 2016 al 2019, delegada de curs i formo part de la comissió de Comunicació de l’AFA- i sento que volia seguir participant de la comunitat educativa com a representant de les famílies al Consell Escolar. Penso que el Consell és un òrgan de governança de l’escola i que totes les famílies haurien de poder seguir i participar de les decisions que es prenen, estar informades de la seva activitat i conèixer el seu paper molt més del que ara ho fan. 
La pandèmia ens ha allunyat en certa manera a tots i penso que ara és el moment de retrobar aquests espais compartits en benefici dels infants.

LAURA

Des del inici de la nostra entrada a l’escola com a familia, hem col·laborat en moltes activitats que s’han organitzat des de l’AFA. He estat delegada, membre actiu de la Junta del AFA i sempre han estat activitats i experiències molt enriquidores. Els últims temps el Covid ens han canviat les formes de fer i relacionar nos en. Ara veig una nova oportunitat de tornar a participar activament a l’escola dels meus fills. I no vull perdre aquesta oportunitat.

YAMILA

M’agradaria formar part del Consell Escolar perquè penso que entre tot@s podem assumir nous reptes i crec que les aportacions de totes les famílies tenen cabuda dintre de l’escola.

RUTH

He decidit presentar-me a formar part del Consell Escolar amb el repte de donar veu a les propostes, iniciatives i preocupacions de les famílies de l’Arenal. Treballant de manera conjunta amb l’escola amb l’objectiu de millorar el funcionament del nostre centre i que això repercuteixi en l’educació dels nostres fills.

ANNABEL

La principal motivació que tinc per voler participar en aquest projecte són els meus fills, la seva educació i el seu benestar, allà on estiguin. Passen moltes hores a l’escola i crec que han de tenir un entorn adaptat a les seves necessitats i la màxima qualitat en el seu aprenentatge.

2. Quines propostes aporteu com a candidates? 

ANNA
La meva primera proposta és la comunicació. Voldria un Consell molt més connectat a les famílies, on la comunicació entre els representants de les famílies i aquestes tinguin una comunicació bidireccional que permeti portar propostes al Consell, donar l’opinió, etc. Per a mi cal donar un impuls important, doncs, en temes de comunicació.
Aquesta és la proposta que vull aportar… les altres, les anirem veient a mida que passi el temps.

LAURA
Com a representant de les famílies m’agradaria aportar un apropament de les famílies a òrgans de participació escolars , com ara el Consell. Donar més visibilitat a les tasques del Consell, a les decisions…. M’agradaria poder construir conjuntament amb l’escola un Consell escolar proper a les famílies, conèixer el calendari de trobades, accessibilitat a les persones que hi participen. I fer arribar la informació a totes les famílies del Arenal.
Aconseguir un nexe de comunicació amb els/les delegades i poder transmetre les propostes de les famílies al Consell.

YAMILA

Les propostes que tenen una demanda generalitzada, per exemple: la millora de la comunicació entre les famílies i l’escola, el benestar dels infants dintre de l’aula i l’aprenentatge. Així com altres propostes de les famílies que no s’hagin implementat encara.

RUTH

Algunes propostes serien: Recollir la veu del màxim de famílies possible. Millorar la comunicació entre família i escola. Treballar conjuntament amb la comunitat educativa per intentar reduir conflictes i millorar les relacions entre l’alumnat. Conèixer i valorar l’evolució del rendiment escolar dels nostres infants.

ANNABEL

Com a candidata, les meves propostes són les propostes de totes les famílies d’aquesta escola. Qualsevol millora, canvi i/o adaptació que necessitin, serà una proposta per treballar-la.

3. Quina és la vostra idea per portar-les endavant?

ANNA

Pensar la manera de que aquesta comunicació sigui fluïda, fer difusió del Consell, del que representa, del què s’hi parla i decideix. 
Per això tant l’escola, com l’AFA, com els representants de les famílies haurem de treballar conjuntament per a decidir quina és la millor manera d’aconseguir-ho.

LAURA
La meva idea es disposar de representants que totes les famílies sàpiguen com poder fer arribar les seves idees, propostes.. a les representants del Consell.
Facilitar informació concreta del que és i que fa un Consell escolar. I sobretot el per que es necessari fer arribar la veu de les famílies al Consell.

YAMILA

Seria promoure la participació de les famílies fent un recull d’iniciatives (mitjançant enquestes, valoracions, etc.) i buscar la millor via per dur-les a terme. Així com que les famílies tinguin el retorn del que s’estigui treballant al Consell Escolar.

RUTH

Algunes idees serien: Trobar maneres efectives per recollir la veu del màxim de famílies possible. Informar a les famílies de manera transparent dels temes tractats al Consell Escolar. Fer propostes per millorar les relacions entre els alumnes i amb la resta de la comunitat educativa.

ANNABEL

Principalment, respecte i una bona comunicació entre les famílies i entre totes les persones implicades en aquesta tasca. Una comunicació fàcil, clara i sincera. I treballar molt, ser perseverant i molt pacient.

4. Quant temps penseu dedicar a aquesta tasca?

ANNA

El que calgui. No vull només assistir a les reunions en nom meu, sino ho vull fer en nom de totes les famílies. És per això que caldrà tenir aquesta comunicació de la que abans parlava i s’hi haurà de dedicar temps tant a escoltar a les famílies com per a trametre propostes i que tothom hi pugui dir la seva.

LAURA

Quant de temps?? Ostres!! Doncs no ho tinc calculat, entenc que el necessari per a les reunions. I despres hi ha un temps de preparació, i comunicació, amb les families. Sincerament no ho he pensat, quan fas una tasca representativa el temps és important, i sobretot ser accessible a les families. Trobaré el temps necessari per estar a l’alçada del càrrec.

YAMILA

El temps que calgui per fer-ho el millor possible, tenint en compte la feina i la conciliació familiar.

RUTH

El temps necessari, dintre de les meves possibilitats. Sóc conscient que no serà fàcil en alguns moments gestionar família, feina i dedicació a l’escola.

ANNABEL

Cada dia penso en aportar coses positives als meus fills. Li dedicaré tot el temps material que pugui.

5. Creieu que és important que les famílies s’impliquin en la presa de decisions de l’escola dels seus fills?

 ANNA

Molt, moltíssim. L’educació dels nostres fills és un treball que es fa des de les escoles però principalment són les famílies les que han d’estar totalment implicades. És per això que sempre he estat d’una manera o altra involucrada amb l’escola. Això també m’ha permès entendre i comprendre les dificultats que poden tenir les famílies, però alhora també entendre i comprendre les dificultats que molts cops té l’escola. Queixar-se des del sofà és massa fàcil, cal aixecar-se, participar i treballar per a poder entendre tots els punts de vista i aportar tot allò que puguem perquè l’educació de les nostres filles i fills no és un joc. Estem educant els ciutadans del futur proper.

LAURA
Per suposat!!!  Les famílies formem part de la comunitat educativa. Sense les famílies les escoles no serien el que son. Nosaltres aportem la particularitat i singularitat al nostre  centre escolar. Què seria d’una escola sense AFA?? Sense delegades?? Sense espais on les famílies puguin dir la seva???
Participació de les famílies al centre escolar? Sí, i sempre sí!!!

YAMILA

Sí, crec que és molt important que les famílies s’impliquin i expressin el que volen, donant la seva opinió i participant en les propostes escolars dels seus infants.

RUTH

Estic convençuda que és molt important que com a famílies ens impliquem en l’el.laboració de projectes, fent propostes, prenent decisions i formant part, de manera activa, de la comunitat educativa dels nostres fills.

ANNABEL

Crec que és bàsic que les famílies estiguin implicades en les decisions. A l’igual que les persones, cada escola és única i té les seves particularitats. Crec que tractar-les a totes per igual, amb inflexibilitat, no és positiu. Fer escoles més flexibles, on estigui impregnat el caràcter i les necessitats de les famílies i on estigui present la seva participació, és crear espais més amables, més propers i fer camí per construir una “escola a mida”: la millor escola que podem oferir als nostres fills i filles.

Moltíssimes gràcies candidates! I Bona sort!! Confiem molt en vosaltres!

AFA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada