L'ALIANÇA ENTRE FAMÍLIA I ESCOLA: CLAU DE L'ÈXIT EDUCATIU?

Quin és el rol i el lloc de les famílies a l’escola? El treball amb famílies és una part central del “fer de mestre”? L’escola tem la participació i la crítica de les famílies? Les famílies desconfien dels mestres? Pensen que el mestre només treballa pels seus interessos? Existeix un espai de trobada i de diàleg en els centres d’educació obligatòria? Com es poden construir aliances entre docents i famílies per afavorir l’èxit escolar? Escola i família poden treballar plegades en favor dels infants i joves des de la coresponsabilitat?
Per debatre sobre aquestes preguntes, la Fundació Jaume Bofill us convida a l’acte en què intervindran els autors del llibre Famílies, escola i èxit. Millorar els vincles per millorar els resultats, que es presentarà en el mateix acte:
Antoni Tort, professor de pedagogia a la Universitat de Vic.
Jordi Collet, professor de sociologia a la Universitat de Vic.
També participaran:
Àlex Castillo, president de la FaPaC.
Gené Gordó, subdirectora general de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament (pendent de confirmar).
Dimarts 17 de juliol de 2012, a les 18.30h
Sala Cotxeres del Palau Robert

Passeig de Gràcia, 107 – Barcelona
Capacitat limitada de la sala
Accés lliure. Només cal confirmar l’assistència
Famílies, escola i èxit. Millorar els vincles per millorar els resultats és una contribució crítica al debat sobre els vincles entre els docents i les famílies de l’alumnat; una qüestió incòmoda i cabdal alhora per comprendre els resultats desiguals de l’alumnat. S’hi qüestiona el discurs actual d’acusació mútua entre mestres i progenitors, i s’hi proposen elements per a una vinculació alternativa que porti a millorar l’equitat dels resultats acadèmics.
ORGANITZA: Fundació Jaume Bofill: www.fbofill.cat

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria