NOVETATS MENÚ TARDOR-HIVERN

La setmana vinent es posen en marxa els menús de la temporada tardor- hivern, que funcionaran durant els mesos d’octubre, novembre, desembre, gener i febrer.
Destaca que s’ha ampliat una setmana la proposta de dinars, que passa de cicles de 5 a 6 setmanes, fet que incrementa la rotació dels plats i la seva varietat. Aquesta pauta també ha estat aplicada a les recomanacions de sopars.
S’incorpora el peix blau als menús i les patates fregides naturals (no congelades) com a guarnició. Entre els plats nous que s’han introduït hi ha: rissoto de bolets, crema de bròquil i crostonets de pa, crema parmentier, macarrons carbonara, raviolis amb salsa de bolets, salmó a la milanesa, remenat d’espàrrecs i gambetes. Es podrà trobar la descripció d’aquests plats en el glossari que acompanya els menús mensuals.
Es segueix apostant, clarament, pels productes ecològics i de proximitat. Tota la pasta, l’arròs, les llenties, les mongetes blanques i l’hamburguesa de vedella són productes ecològics, i representen un 33 % dels productes utilitzats en l’elaboració dels plats. El 87% dels productes que s’utilitzen són de proximitat (procedents de Catalunya).
Tots aquests productes es sumen als productes d’alta qualitat com l’oli d’oliva verge extra, les carns picades elaborades especialment per a nosaltres sense productes al·lergògens i sense conservants químics, el pollastre groc català, la vedella de Girona, el bacallà d’Islàndia, el pa ecològic i el iogurt La Fageda.
D’altra banda, es continua en la línia de reduir el consum de proteïna animal, tal i com recomanen l’OMS, el Departament de Salut de la Generalitat i les principals entitats de nutrició i dietètica. L’arròs i els fideus a la cassola, que ja tenen un aportació proteica important, es presenten com a segon plat.

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria