RESUM DE LA REUNIÓ DE LA JUNTA (19.04.2016) I ESMENA D’ERRADES EN L’ACTA

Benvolgudes famílies,

Després de pujar l’acta al blog ahir al vespre, ens hem adonat de diverses errades en l’acta. Per esmenar-les, i per fer més lleugera la seva lectura, hem decidit fer-ne un resum organitzat pels ítems més destacats de la reunió. Aquesta, doncs, seria la versió correcta de l’acta de la reunió.

Disculpeu les molèsties!!

REUNIÓ JUNTA 19.04.2016

1. Assistents:

– Junta directiva: presidenta, sots-presidenta, sots-president, secretària

– Comissions: solidaritat, camí escolar/fem barri, belluga’t, menjador, extraescolars, comunicació, casals, escola inclusiva, Institut, Biblioteca, casals, escola en Lluita.

– Socis pares/mares de l’escola: 4 assistents 

2. Repàs de les comission:

Comissió Fem barri: Només la conformen dues persones, insuficients per poder assistir a totes les reunions relatives al Camí Escolar (quinzenals) i altres reunions relacionades amb les diferents activitats que es fan al barri (Festes de Maig, Carnestoltes, etc). Algunes d’aquestes activitats ara mateix les està assumint també la Comissió Belluga’t. Es necessiten més voluntaris per poder dur a terme les diferents actuacions previstes.

Comissió Belluga’t: Només són dues persones. Una de les mares ex-membre d’aquesta comissió, que és a la reunió de la junta com oient, decideix tornar a sumar-se a la Comissió.  Per tant, ara són 3 persones. Es comenta la necessitat d’organitzar bé el tema de voluntaris en les diferents activitats (per exemple, el dia de la Paella faltava gent en tasques de recollides). Es preveu crear una taula organitzativa i un calendari (amb torns, tasques, etc) per solucionar aquesta problemàtica. Belluga’t comenta que encara no té la informació dels voluntaris de 5è per a la festa de fi de curs. També comenta que hi ha alguna festa que s’ha perdut diners en l’apartat del bar. Una proposta que es fa en la reunió és la possibilitat de vendre tiquets. Tants tiquets, tantes begudes.

Escola en Lluita: Són 3 persones. S’ha de buscar gent ja que hi ha reunions cada 15 dies. L’escola forma part de la Plataforma. Es parla que la plataforma intenta fer mobilitzacions per motiu de retallades. Es comenta que estaria bé juntar-se amb Inclusiva però el vocal d’escola en Lluita comenta que en Plataforma es parla molt de l’institut i es deixa de banda la inclusiva. El vocal recorda que es necessitaran més instituts per a anys futurs. Ja hi ha estudis en altres barris, el problema de Poblenou i el perquè encara no el tenim és que no es posen d’acord en ser Poblenou només o relacionar-se amb tot el districte de Sant Martí.

Extraescolars: Són 5 membres més el Toni (professor de l’escola). L’any vinent cal que algú agafi el relleu de la vocalia i que sembla ser que per ara cap dels altres 4 membres vol agafar-la. Es comenta el que es fa en extraescolar: vetllar per les extraescolars en curs, amb l’ajuda de Closques, s’estudien noves propostes que ens arriben, i ara s’està acabant de perfilar el tema del casalet i activitat de vela. Trimestralment ens reunim per veure com va el número d’inscripcions en les activitats. Durant el curs, es fan visites a les diferents activitats d’extraescolars, per comprovar que funcionin bé. Proposen a la comissió una  extraescolar: fer un gegant. Aquesta proposta seria engrescadora per lligar als alumnes més grans a participar en actuacions com són les festes de maig, festes del barri i que per problema que els capgrossos són petits només hi van els de 1r i infantil.  Es comenta també que podria ser més una activitat familiar ja que la creació d’un gegant implica també a pares.

Comunicació: Comenta que en la 1ra reunió de delegats cal que es doni el calendari i graella de les activitats que toca a cada curs durant el llarg del curs escolar. I que en aquesta informació també es doni telèfons i nom dels responsables i que es comparteixin experiències d’anys anteriors. Els coordinadors, tant els que venen com els que surten, cal que donin les pautes del que s’espera dels delegats i de les tasques a realitzar. Es proposa que cada octubre es faci un recordatori als coordinadors i delegats. Comunicació comenta que ara són 5 membres. Vol un  blog no només de ressò, sinó també crear un espai de coses que fan a l’escola, donar alguna pinzellada d’alguna cosa destacada. Com exemple: la reunió de nens delegats “Consell de petits”, també sobre la revista dels nens “Taulat”.  Que la comunicació de l’escola no estigui tant aïllada als pares. No només un blog informatiu sinó també volen donar a conèixer la visió del mestre en alguna activitat destacable, etc..

Solidaritat:  Comenta  que s’ha recollit 200 kg. d’aliments.  Ara estan pendents que l’escola els digui el dia de visita que els hi va bé per portar als alumnes de 6è al menjador solidari on s’ha portat tot el menjar recollit. Referent a la cursa: ja té la graella de tot el que s’ha de fer. Cada mes fan la reunió entre escola, delegats i solidaritat. Aquest any els diners aniran destinats  a Pallassos sense fronteres per a nens que viuen en la presó del Wad-ras. El grup de percussió també participarà animant en la cursa.

Inclusiva: Són 4 membres. El curs passat no es va fer la xerrada sobre l’escola inclusiva als alumnes perquè l’escola va demanar que fossin els mateixos pares que la realitzessin en horari laboral. Parlen de la Jornada blava. I que tenen pensat fer reunions amb altres Ampes per a fer xerrades o activitats conjuntes.

Biblioteca: En aquests moments estan amb la recollida de llibres de Sant Jordi, per ara hi han rebut pocs i com altres anys hi faltaran llibres per als alumnes de 5è i 6è. Ens comenta que per motiu d’espai (ja que tenim un curs amb 3 línies) caldrà re-ubicar la biblioteca, per aquest motiu com l’espai serà menor aquest any l’escola no comprarà llibres ja que tenen molts.

Menjador: 5 membres, una d’elles és dietista-nutricionista i es cuida de mirar els menús, aquest any han aconseguit més peix i cuinat al forn per no perdre les propietats. A més, formen part de la comissió l’Eulàlia (directora de l’escola) i dos membres del Consell Escolar. Demanen pressupost per pintar el menjador. Una proposta que els ha donat un pintor/empresa es cobrir amb vinilo una part de la paret que és la més soferta per cops i taques. Els han donat un pressupost d’uns 1.800 €. La disponibilitat seria de venir dos caps de setmana. Això implica que caldrà un responsable per obrir i tancar l’escola i estar amb els pintors. Ens comenten que l’empresa Roca sempre dóna uns diners per material  cada any, i que tenen un romanent d’uns 2.000 €.

Institut: Ara són 9 membres però passaran a 8. Normalment treballen mitjançant correu electrònic. De reunions fan unes 4 o 5 a l’any.  Proposen de fer una reunió amb les famílies de 6è cada any per calmar a les famílies.

Casals: són 4 membres més la Chesca (professora de l’escola). Marxa la Montserrat (el seu fill fa ara 6è). Es reuneixen de 15:30h a 16.30. Enguany ja tenen tancat el tema del casal d’estiu que es farà a l’escola.

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria