REUNIÓ DE LA PLATAFORMA, EL CONSORCI D'EDUCACIO i ELS REPRESENTANTS DEL DISTRICTE.

Bon dia, Families: 

El passat  6 de Juny  es va celebrar  en la seu del districte,  una reunió entre  la Plataforma per la defensa de l’educació publica, El consorci d’educació   i els representants del Districte de  Sant Martí, per a valorar les  inscripcions definitives  als nostres centres educatius, tant en primària com en secundària.

Els punts a destacar  son:

  • Totes aquelles inscripcions  que vàren posar els instituts adscrits en les primeres opcions, (ès a dir, no vàren trencar l’adscripció) han quedat inscrites  en centres de la Zona 26;  la majoría  en les primeres opcions (81%). Dels que vàren trencar l’adscripció,  un 95%  van quedar en la zona  (nomès  10 han hagut d’anar  a instituts de fora  de la Zona 26). Tot això ha sigut possible  al haver  col.locat  dos nous “bolets”: un en  l’Institut María Espinalt   i un altre al Institut  Icària.

Ès important tanmateix  recordar la importància de no  trencar  l’adscripció a l’hora de  fer  l’inscripció, sobre tot tenint en compte   que un 11% de la demanda procedeix  de  col.legis   no     adscrits  i que, finalitzen entrant en aquells instituts que no s’omplen en primera opció.

  • Continuem amb el problema  seriòs  de  planificació  en la zona, malgrat  que el Consorci intenta explicar-nos porqué ès tan difícil adequar la oferta a la demanda real, any rere any ; el que está clar ès que la solució passa   per fer mès  “bolets” o inclús augment de ratios en algunes ocasions.

 

  • Ès evident la poca previsió  respecte  les  infraestructures, ja que el  curs 2018-2019 preveuen iniciar  un nou  institut: el  22@ (en barracons, està clar),  però pel qual  encara no tenen pressupost, ni tan sols, lloc on fixar-lo.  Respecte a la construcció  de l’Institut Maria  Espinalt, es preveu iniciar les obres aquest Juliol,  però no será fins  el 2019-2020 que no s’hauràn finalitzat. La plataforma seguirá fent un seguiment  de les citades   obres.

En definitiva, desde  la Comisió Escola en Lluita/ Instituts  ens indiquen que no podem  relaxar-nos  en vers les nostres reivindicacions,  ja que com el propi Consorci afirma,- en gran part  degut  al gran activisme social del Poble Nou (sobre tot  gràcies a la Plataforma)-,  en el nostre barri  podem  dir que tenim un nivell molt bo tant  en educació primària com en secundària.
Us Adjuntem l’acta/resum en aquest post, per la vostra consulta. 

Resum Reunió 070617 Consorci Districte Plataforma 

Comisió Escola en LLuita/Comisió Institus
mail: escolaenlluitalarenaldellevant@gmail.com

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria