SOLIDARITAT DAVANT LA GUERRA D’UCRAÏNA

Benvolgudes famílies,

La situació bèl·lica a Ucraïna és quelcom inconcebible en ple segle XXI, com ho són totes les situacions bèl·liques vigents actualment al món. Des de la Comissió de Solidaritat, no estem al marge d’aquest desastre humà i per això volem incentivar la sempre desinteressada ajuda de les famílies de l’Arenal de Llevant i unir-nos a l’onada de solidaritat sense precedents provocada arreu.

Des de la Comissió, el primer que vam pensar és en organitzar una recollida (d’aliments, roba i medicaments) per fer arribar a les poblacions de les zones en conflicte. Tanmateix, la bona fe i les ganes d’ajudar no són suficients i cal parar atenció a les recomanacions que s’estan fent perquè l’ajuda sigui efectiva i arribi realment on i a qui ha d’arribar.

Aquestes recomanacions indiquen que, en situacions com aquesta, és millor no fer trameses de materials que necessiten transport, ja que, en la gran majoria dels casos, el cost del mateix és superior al valor d’allò que s’envia.

Les principals organitzacions que estan treballant en la zona de conflicte estan  requerint de forma prioritària la tramesa de fons econòmics per poder invertir en bens de primera necessitat i en refugis. La plataforma que reuneix a gran part de les ONG de desenvolupament del país explica en aquest post per què creuen que és millor optar pels ajuts econòmics.

Quina organització escollir?

Són diverses les organitzacions que han posat en marxa campanyes de captació de fons per a fer arribar a Ucraïna i països fronters. La nostra recomanació és que t’informis dels seus plans d’acció i objectius prioritaris i escullis d’acord amb els teus valors, prioritats o la que més confiança et generi.

Aquí us posem l’enllaç directe a algunes de les principals campanyes actualment en marxa:

ACNUR

 

METGES SENSE FRONTERES

CREU ROJA

UNICEF

SAVE THE CHILDREN

AJUDA EN ACCIÓ

Tanmateix, seguirem amatents a la possibilitat que es generin necessitats més locals on un altre tipus d’ajuda i col·laboració siguin necessàries.

Gràcies per endavant per la vostra solidaritat!

Comissió de Solidaritat

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.