Primers sis mesos a la Junta

Benvolgudes i Benvolguts,

Des de la nova junta, us volem transmetre les sensacions que hem tingut en els primers sis mesos a primera línia de la nostra AFA. Primerament, hem de dir que vàrem entrar amb molta il·lusió i energia, i cal destacar que la cosa no ha canviat, continuem amb el mateix ímpetu, escoltant, preguntant, aprenent i buscant contínuament les millors propostes i solucions per totes les coses que passen en el nostre dia a dia a l’associació.

Només començar ens vàrem trobar una situació crítica i poc habitual en una AFA, amb una gestió complexa amb advocats que s’ha allargat fins entrat el mes de maig. No ha estat fàcil per una Junta nova formada per només 3 membres, mares i pare d’I3 fins a primer, amb poc coneixement del cas de primera mà. Això va formar part de la nostra plena dedicació durant més de 3 mesos. Finalment, ha tingut una bona sortida, gràcies a la forta dedicació, recerca i anàlisi, a l’ajuda de l’anterior Junta, de Direcció, d’una mare advocada de l’escola que ens ha assessorat altruistament i al suport de la Junta en tot moment.

Un cop resolt aquest problema, vàrem començar a viure un dia a dia més normal en una AFA com la nostra. A partir d’aquí, ens vàrem involucrar més en les comissions i tota la gran feina i l’esforç que hi fan de manera voluntària perquè tota la comunitat estigui a gust i se senti orgullosa. També ens hem involucrat en les necessitats de l’escola, amb qui ens reunim de manera periòdica per anar junts de la mà, activant noves fórmules de funcionament, actualitzant les actuals, escoltant les famílies i tot allò que passa al voltant de l’Arenal.

Ens hem trobat queixes i crítiques, d’algunes constructives que ens ajuden força a millorar, i d’altres que ens han fet una mica de mal per les formes, esperem que aquesta carta ajudi a empatitzar i en el futur també esdevinguin constructives.

Ens hem despistat en algunes gestions i ens hem sentit malament quan se’ns ha escapat quelcom important, i volem demanar disculpes, especialment a les famílies de 5è! Sabem que és part del procés d’aprenentatge que estem patint, juntament amb la renovació que les comissions estan vivint. Per exemple, Belluga’t ha estat renovada íntegrament aquest any i això ha suposat que no s’han dut a terme alguns esdeveniments que formen part de l’ADN de l’escola. Ja hi estem posant remei perquè l’any que ve no ens passi per alt res crític de l’agenda de l’escola, però… necessitem mans i ments per a poder cobrir tot el que volem de manera organitzada i eficient.

Volem aprendre i ens encanta que ens ensenyeu i ens digueu on fallem per poder-ho corregir i millorar, però ens encantaria que ho feu des de dins de l’AFA, si us plau. Com més siguem, més coses podrem fer i millor, i allà on no arribin uns, arribaran els altres. Penseu que tot ho fem en el nostre temps lliure, i 5 minuts al dia de cadascú de nosaltres, donaria per molt més que una hora d’un sol de nosaltres.

Quan vàrem començar, la nostra màxima era ser transparents i comunicatius. Ara hi sumem una cosa crucial: fer Comunitat. Que les famílies ens sentim orgulloses de formar part de la família de l’Arenal, fer pinya amb l’escola i el seu entorn.

Volem donar les gràcies a totes les persones de les comissions, que ens ajuden, ens guien i ens assessoren amb la seva experiència i coneixença, les persones que formen les diferents comissions són l’autèntic motor i cor de la nostra AFA. Les comissions necessiten de les famílies, així que no dubtis a
formar part d’una comissió o una altra, l’experiència és única i la contribució als nostres infants és molta i molt valuosa.

No podem prometre que tot sortirà bé, però si prometem esforç i dedicació, i molt d’amor en tot el que fem, perquè no oblidem en cap moment que ho fem pel creixement i l’educació dels nostres infants. Som tots voluntaris, som tots aprenents, som tots famílies d’una mateixa escola. Esperem que passeu un gran
estiu i l’any que ve tornem amb energies renovades i més il·lusió, i amb tu dins de l’AFA per contribuir en aquelles comissions que més et motivin, poc o molt, com puguis, però sent-hi.

Esperem que passeu un bon i divertit estiu!

Sílvia, Silvia i Carlos
Junta AFA

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.