SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT

Bon dia Famílies,

Esperem que hàgiu passat unes bones vacances i vingueu carregats d’energia!

Des de la Comissió de Fem Barri ja estem planificant les accions que durem a terme al llarg del curs amb l’objectiu de continuar reclamant un entorn escolar més segur, amb menys contaminació i soroll per als nostres infants.

En el marc de la setmana European Mobility Week, dedicada a realitzar campanyes de difusió per sensibilitzar sobre els beneficis tant per la salut com pel medi ambient associats l’ús de mitjans de transport més sostenibles, en particular, el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu, us volem informar de les accions que hem aconseguit que es duguin a terme per part de l’administració gràcies a la participació de tots vosaltres en els talls de carrer realitzats el curs passat:

  • Moure la parada 2907 de l’autobús H16 , tot desplaçant-la més endavant al mateix tram de carrer del Passeig Taulat.
  • Senyalitzar el carril BUS de Bac de Roda en el tram entre Passeig Taulat i Ramón Turró
  • Senyalitzar l’entorn de l’escola com a Zona escolar (senyalització vertical, estora groga a l’asfalt)
  • Limitar la velocitat a 30 km/h
  • Desplaçar i ampliar el pàrquing de bicis que es trobava situat just davant de l’entrada de Bac de Roda a la calçada.
  • El “Compromís” per part del Regidor de Districte, David Escuder, per incloure formalment a l’Escola al Pla Protegim Les Escoles, com ja ho estava l’any 2021.

Però malgrat aquests avenços encara ens queda un llarg camí ple de mesures per aconseguir:

  • Reprogramar els semàfors de la cruïlla Bac de Roda amb Passeig Taulat per evitar que l’autobús quedi atrapat en fer el gir, ocupant passos de vianants, carrils bici i carrils de circulació.
  • Fer de gir obligatori a la dreta el carril dret de Bac de Roda, en el tram Garcia Fària – Passeig Taulat.
  • Limitar la velocitat a 20km/h
  • Instal·lació de radar o ressalt, o controls de velocitat i soroll per part de la Guardia Urbana, per tal de que es compleixin de manera efectiva els límits de velocitat i soroll establerts. Ja que malauradament hi ha encara molts conductors que no respecten ni límits de velocitat ni límits de soroll.

Hem d’insistir i creure, perquè les dades així ho demostren, en que en el tram de Bac de Roda on es troba L’Arenal, els problemes de contaminació, soroll i sinistralitat no estan directament relacionats amb el volum del trànsit, sinó amb l’incompliment sistemàtic del límits de velocitat i soroll legalment establerts. Cal doncs que l’autoritat competent (Districte de Sant Martí), faci us de les eines que té al seu abast per evitar-ho.

Aprofitem per recordar-vos que el 22 de setembre se celebra el Dia sense cotxes, i us animem a participar-hi fent arribar els vostres fills i filles a l’escola amb transport sostenible.

Us animem a aquelles famílies que vulgueu participar en aquest projecte a contactar amb nosaltres: fembarri@afalarenaldellevant.cat

COM MÉS SEREM MÉS FORÇA PODREM FER!

Comissió Fem Barri

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.