EXTRAESCOLARS INFORMA: ELS NIVELLS DE NATACIÓ

Aquest any l’extraescolar de natació s’imparteix només al CNB (Club Natació Barcelona). Al mes d’octubre es va rebre una carta en què se’ns informava de les novetats que han inclòs en el seu programa d’activitats aquàtiques. Es tracta d’un nou sistema de nivells que s’estableix depenent de l’edat i del desenvolupament del nen/a dins l’aigua. Els nivells estan representats per dofins blancs, grocs i vermells (alumnes de 2 a 5 anys) i per cavallets blancs, grocs, carbasses, verds, vermells, blaus i negres (alumnes de 6 a 12 anys). Els colors van canviant a mesura que es van adquirint competències dins l’aigua, per tant, durant el curs escolar els nens i nenes poden canviar de color. També se’ns va fer arribar a les famílies el dofí o cavallet del grup al qual està l’alumne/a per tal de cosir-lo al banyador i que fos més fàcil la identificació del nivell de cada nen/a durant les sessions de piscina.20131119_190032
NIVELLS DE NATACIÓ
Nivell (alumnes de 2 a 5 anys )
I dofí blanc: Són alumnes que no estan adaptats ni familiaritzats amb el medi aquàtic, l’objectiu inicial d’aquest grup és l’adaptació dels alumnes, tant a l’aigua, com a l’entorn, als companys, al material, al/la tècnic/a, etc.
II dofí groc: Són alumnes que tot i que estan adaptats al medi aquàtic, encara no han assolit una mínima autonomia. L’objectiu d’aquest grup és aconseguir un desenvolupament motriu òptim, per arribar a una autonomia dins l’aigua.
III dofí vermell: Són alumnes que són totalment autònoms dins l’aigua, sense ajut del material auxiliar. L’objectiu d’aquest  grup és reforçar aquesta autonomia i aconseguir una major seguretat.
Nivells (nens i nenes de 6 a 12 anys)
Figura cavallet
Dins d’aquesta programació distingirem sis nivells: cavallet blanc, groc, carbassa, verd, blau i negre
I Cavallet blanc: Son nens que es desplacen sols amb poc domini de la respiració. En molts casos es treballarà amb material auxiliar.
II Cavallet groc: Són els nens familiaritzats amb el medi, fan desplaçaments curts d’esquena i amb una bona coordinació de cames. Són nens que es desplacen amb una certa coordinació respiratòria.
Es en aquest punt on entraria en joc les seccions esportives, captació de nens amb una certa qualitat i que tenen actitud i aptituds per iniciar-se en el món de la competició.
III Cavallet carbassa: Son nens que tenen un cert domini de les flotacions i posicions del cos i, per tant,  son capaços de coordinar el moviment d’esquena i crol
IV Cavallet verd: Són els alumnes que tenen total coordinació dels estils de crol i esquena,domini de les posicions del cos dins l’aigua i capaços de realitzar braços de braça i peus de dofí.
V Cavallet vermell: Nens que realitzen 100m nedant de tant de crol com d’esquena correctament i 25m de braça i papallona.
VI Cavallet blau: Alumnes on el seu nivell es força bo i coordinen els quatre estils de natació sense problemes.
VII Cavallet negre: Nivell més alt,serien nens amb més de 10 anys aproximadament que han de ser capaços de nedar 400m amb nivell constant, sense interrupcions.

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria