L’AUGMENT DE LES NECESSITATS FORÇA A INCREMENTAR LES BEQUES MENJADOR

L’augment de la demanda de beques menjador experimentat aquest curs a causa de la persistència de la crisi ha forçat les administracions a incrementar un curs més la inversió en aquesta partida per poder fer front a una necessitat de primer ordre. En el cas de la ciutat de Barcelona, l’Ajuntament i la Generalitat destinaran amb aquest objectiu un total de 9,4 milions d’euros, dels que el consistori aporta 5,7 milions (el 60,58%) i la Generalitat, la resta.
Inicialment, l’Ajuntament va decidir fer una aportació extraordinària de 2,5 milions per complir el compromís de donar ajuts a toles les sol·licituds presentades per famílies que complissin els requisits de la convocatòria. Amb aquesta mesura, buscava cobrir les necessitats de beques menjador des d’inici de curs i eliminar per segon curs consecutiu les llistes d’espera.
No obstant això, aquesta inversió s’ha hagut d’incrementar en 600.000 euros més per part de l’Ajuntament després de comprovar que no n’hi havia prou per a cobrir totes les necessitats detectades. El Consorci d’Educació (integrat per l’Ajuntament i la Generalitat) ha hagut de fer també una aportació extra de 308.920 euros.
 El 9,4 milions d’euros que es destinaran finalment aquest curs a les beques menjador contrasta amb els 8,2 milions que s’hi esmerçaren el curs passat, 2012-2013.
La Fapac ens fa notar que les xifres destinades a la ciutat de Barcelona són més favorables que les de la resta de Catalunya, per les aportacions municipals. De fet, la Generalitat, fora de l’àrea de la capital catalana, no ha avançat cap partida pressupostària per a cobrir les beques menjador. En concret, els 1,8 milions d’euros anunciats per l’administració catalana tant a l’agost com al setembre i al novembre, no han acabat d’arribar, segons ha denunciat la Fapac.
Si es sumen les xifres del Consorci d’Educació de Barcelona (17.073 beques concedides i 4.597 denegades) a les dades aportades pels Consells Comarcals que ens van facilitar la informació (23.371 concedides i 17.403 denegades), el resultat és el següent: 40.444 beques concedides i 21.900 beques denegades a nivell de Catalunya, amb dades reals d’administracions que gestionen un 70% de la població catalana. Això suposa un 35,12% de beques denegades.

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria