CONTINUEM AMB LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE TAPS SOLIDARIS

tapsDes del mes de desembre passat hem posat en marxa a la nostra escola una campanya de recollida de taps solidaris, en favor de l’Associació Catalana pel Síndrome X Fràgil.
Aquesta Associació va néixer a l’any 1995 per donar resposta a les necessitats de les famílies amb fills afectats per la Síndrome X Fràgil, un trastorn genètic de transmissió familiar lligat al cromosoma X que pot provocar des de dificultats d’aprenentatge fins a una discapacitat intel·lectual.
Actualment l’Associació Catalana pel Síndrome X Fràgil està formada per 150 famílies, entre les que es troben algunes de la nostre escola, i no disposa de cap subvenció per poder tirar endavant les seves tasques de suport, difusió i sensibilització. Es per això que des de las comissions de Solidaritat i Escola Inclusiva de l’AMPA hem decidit posar en marxa aquesta campanya solidària, i donar els diners recaptats a aquesta Associació.

taps-solidaris-3Què es la Síndrome X Fràgil
La síndrome del cromosoma X fràgil (SXF) és un trastorn genètic de transmissió familiar que afecta 1 de cada 4.000 nens i 1 de cada 6.000 nenes, i 1 de cada 250 dones són portadores sense tenir manifestacions evidents. Actualment, se’l considera la causa més freqüent de disminució en la capacitat intel·lectual.
Què es fa amb els taps de plàstic que portem a l’escola
El plàstic dels taps de les ampolles tenen valor una vegada separats perquè es fan amb més densitat que la resta d’embolcalls. Les plantes de reciclatge paguen 200€ per cada tona de taps recollida. No són molts diners però és un granet de sorra, i a més a més fomentem el reciclatge i els valors de solidaritat i cooperació.
Aquesta recollida la farem durant tot el curs, així que podeu anar portant els vostres taps de plàstic al vestíbul de l’escola a mesura que els aneu acumulant.

Amb els vostres taps col·laborarem amb la Síndrome X Fràgil

taps-solidaris-2

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria