REUNIÓ AL CONSORCI: OFERTA EDUCATIVA AL POBLENOU

Benvolgudes famílies,
Us informem que el dimecres 28 de gener de 2015, un representant de la nostra Ampa va assistir a la reunió entre el Consorci d’Educació de Barcelona i la Plataforma per l’Escola Pública del Poblenou on es va parlar del futur de l’oferta educativa al Poblenou.
En primer lloc, el Consorci va confirmar l’obertura de l’Institut Fluvià (nom provisional) per al curs 2016-2017 que s’ubicarà al Camí Antic de València, 82-90, i que tindrà capacitat per a 4 línies d’ESO i 3 de Batxillerat, tot i que el primer any s’obriran només 3 línies. La data d’inici de les obres és encara incerta i per tant no és segur que es pugui iniciar el curs a l’edifici nou, per això s’està estudiant la possibilitat d’utilitzar aules buides d’alguna escola de primària rehabilitades, ja que es descarta l’opció de mòduls al solar Fluvià així com l’opció bolets en els altres centres de secundària. Per a la preparació del projecte educatiu, ja s’ha triat l’equip directiu amb professionals propers a la línia pedagògica del Quatre Cantons i podran dedicar-hi hores a partir de setembre de 2015.
En segon lloc, el Consorci va reconèixer la necessitat i el compromís verbal adquirit d’estudiar la construcció d’un segon nou institut per al curs 2018-2019 (solar Llacuna-Sancho de Ávila), però no va donar cap resposta específica als requeriments de la Plataforma.
En tercer lloc, el Consorci va admetre l’error de càlculs en les previsions de places de P3 per a aquest curs i va explicar com preparen l’oferta per al curs P3, amb un bolet segur a l’escola Fluvià i amb una remodelació de l’eix carrer Perú i l’encaix de l’escola Joaquim Ruyra a Diagonal Mar.
En quart lloc, es va fer una valoració del nou sistema d’adscripcions que permet que tots els alumnes de primària puguin accedir a tots els centres de secundària. Per part de la Plataforma es va insistir en la necessitat de l’alumnat del Poblenou d’accedir a una educació de secundària de qualitat i de proximitat, amb correspondència raonable entre la primària i la secundària, i en la necessitat de treballar per a prevenir possibles estigamitzacions i/o sobrevaloracions dels centres per part de les famílies.
Per ara, res més, us seguirem informant.
Comissió Escola en Lluita

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria