LES PROVES DE 3r DE PRIMÀRIA A L'ARENAL

Hola famílies,

Aquests dies haureu llegit als mitjans de comunicació notícies sobre les proves de 3er de Primària que s’han de realitzar aquests dies a les escoles. Aquestes proves es feien abans al primer trimestre de 5è i la LOMCE (també coneguda com a Llei Wert) requereix que s’avancin, una mesura que el Departament d’Ensenyament ha decidit aplicar.

 Arreu del país es succeeixen les escoles que es declaren insubmisses, amb famílies que es neguen a que els seus fills i filles facin aquestes proves, com a mesura de protesta contra aquesta llei i el que consideren el despropòsit de qualificar els nens i nenes segons la seva vàlua quant abans millor.

 Aquests dies, des de l’Ampa i dins de la Plataforma a favor de l’Educació Pública del Poblenou, de la que formem part, hem estat debatent quina havia de ser la nostra postura davant aquestes proves. Així mateix, ens hem reunit amb l’equip directiu de l’escola per poder conéixer la seva opinió. La postura de l’escola és de respecte davant la decisió que com a pares i mares prenguem sobre aquest tema. Sigui com sigui, ells estan obligats a passar les esmentades proves als alumnes de 3er.

 Tot i que aquestes proves tenen un component individual, la nostra escola sempre ha fet una lectura grupal dels resultats. Aquests els hi han permès, en anys anteriors, detectar en quins aspectes anaven en general més fluixos i rectificar si s’esqueia els seus programes. La lectura que ells fan de que les proves es facin abans, és que simplement els hi dóna més temps per a esmenar els possibles errors.

 Com a Ampa ens hem mobilitzat en nombroses ocasions davant d’una llei que considerem nefasta i no volem deixar passar l’oportunitat de mostrar-nos-hi novament en contra; però creiem que suposa un esforç massa gran demanar a les famílies de 3er que no portin als seus fills a l’escola en els dies que es passen unes proves que, d’entrada, no serien un dels aspectes més negatius de l’aplicació d’aquesta llei. Pensem que és una decisió que correspon prendre a cada família. Com a Ampa tindrem ocasions futures de manifestar-nos novament tots junts i, llavors sí, esperem que estarem tots presents.

 Podeu llegir sobre aquesta llei i les mobililitzacions en contra en aquests enllaços:

http://arenalampa.blog.pangea.org/2013/06/18/per-que-hem-de-protestar-contra-la-lomce/

http://www.noalalomce.net/

https://titanpad.com/IL1CP4KirH

Comissió Mixta Escola en Lluita

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria