NOVETATS EN LES ADSCRIPCIONS ALS INSTITUTS DE LA ZONA

Des de la Comissió d’Institut us volem informar de les darreres notícies que hem tingut fins al moment per a la PREINSCRIPCIÓ D’IES PER AL CURS 2016-2017. Estem treballant mitjançant dues vies.
Per una banda, estem en contacte directe amb el CONSORCI D’EDUCACIÓ. En aquest sentit, ens han informat de que per al curs 2016-2017 la ZONA 26 (que és la nostra zona d’influència) comptarà amb adscripció única per a les deu escoles públiques que es troben en aquesta àrea (veure PDF adjunt).
Mapa zones influència
Això vol dir que totes les escoles de la Z26 podran fer preinscripció a tots els IES d’aquesta zona, que són:

  • IES FRONT MARÍTIM
  • IES 4 CANTONS
  • IES ICÀRIA
  • IES MARIA ESPINALT (Institut de nova creació que començarà a funcionar el curs vinent)

La nostra escola, juntament amb alguna altra, mantindrà, a més, l’adscripció a l’INSTITUT BESÒS.
Per altra banda, formem part de la PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA DEL POBLENOU,  a través de la nostra Comissió Mixta d’Escola en Lluita. Aquesta Plataforma ha estat molt activa en els darrers anys posant de manifest la creixent manca de places d’institut al barri per als propers anys i la necessitat de comptar amb nous instituts.  En la darrera reunió es va confirmar la posada en marxa del nou IES MARIA ESPINALT per al curs 2016-2017. Aquest institut s’ubicarà al Camí Antic de València cantonada amb Espronceda.
Durant els dos primers cursos i mig, fins a que estigui finalitzada la construcció del nou edifici, funcionarà en barracots que estaran situats a Sancho de Àvila amb Llacuna, precisament en el lloc on s’ubicarà el segon nou institut, la construcció del qual portem anys reivindicant.
És una bona notícia que aquest segon institut comenci a aparèixer  en l’agenda, però no ens podem confiar. Els canvis de govern poden tenir incidència directa sobre les decisions preses en aquests àmbits, així que hem de continuar alertes i vigilants amb el compliment del que, de moment, només són declaracions de bones intencions.
 
NECESSITEM VOLUNTARIS!
Aprofitem l’avinentesa per a fer una crida entre els pares i mares de l’escola per a que s’incorporin a aquesta comissió. Algunes de les persones que formen part de la Comissió porten ja molts anys treballant-hi i demanen un relleu.
No cal esperar a tenir els fills/es a punt de fer el salt a secundària per formar part de la Comissió, doncs això és una carrera de fons. De fet, les noves fornades d’Educació Infantil ja sabeu també el que és patir a l’hora de tenir plaça a l’escola de primària (nosaltres mateixos tenim un bolet a P4); així que, ja us podeu imaginar que aquest problema té molts números de repetir-se més endavant si no posem des de ja el fil a l’agulla.  Podeu veure en el document adjunt com la demanda de places segueix en augment d’any en any.
Copia de Oferta-Demanda Places Institut (Zona 26)-7-4-2015
A més, la nostra zona gaudeix d’un molt bon nivell educatiu que fa d’efecte crida per a famílies d’altres zones, al que cal sumar la transferència de places de concertada a pública.
Tot això dificulta molt que les segones opcions esdevinguin opcions reals. Per tant, creiem important continuar amb el treball emprès, establint una bona i forta relació amb el  Consorci  i la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública del Poblenou, per poder fer sentir la nostra veu.
Aprofitem també per a adjuntar-vos els criteris de prioritat en la preinscripció: Criteris prioritat Preinscripcions IES
Si teniu cap dubte o voleu formar part de la Comissió, envieu-nos un correu electrònic (arenalampa@gmail.com). També durant la propera Assemblea de l’Ampa, el dia 17 de novembre, estarem a la vostra disposició per atendre totes les preguntes.
Moltes gràcies per la vostra atenció,
Comissió Institut

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria