SOM…BIBLIOTECA

Ensenyem als nostres nens tot allò que hem après
“Luke, els poders de l’ Emperador no subestimis, o el destí del teu pare patiràs. Luke, quan jo m’hagi marxat, l’últim dels Jedi seràs. Ensenya tot allò per has après” Yoda a Luke Skywalker
biblioUn any més l’AMPA de l’escola ens podem sentir satisfets d’haver donat continuïtat al servei de préstec de la biblioteca de l’Arenal de Llevant. La nostra comissió , que es va formar el curs 2012-13 a causa de les retallades, ha estat fruit de la implicació de moltes famílies durant els darrers tres anys. Actualment està constituïda per  20 membres entre els quals i com a novetat hi figuren tres àvies de l’escola.
Val a dir que el grau d’implicació d’aquestes mares i àvies ha estat admirable, la seva presència omple de vida i somriures un espai de llibres als prestatges que altrament podria semblar avorrit i sense sentit per als nens.
Quan elles hi són presents i els envolten en rialles als matins de 9h a 10h,  poden mirar als nens als ulls i ensenyar-los que la lectura els arriba des de casa, des del món i que viu entre nosaltres. Que els llibres són vius i ens mostren racons del món i de la ment de les persones de manera única, personal i sorprenent.
Moltes mares i àvies han participat setmanalment amb la seva presència i esforç cooperant allà on ha calgut,  fent de follets dels sabaters totes les tardes a partir de les 16:30, quan els nens ja han marxat cap a casa. L’endemà es troben els llibres folrats, ordenats i disposats temptadorament per a tornar a ser utilitzats.
L’experiència per a totes nosaltres ha estat molt satisfactòria, acompanyar els ens en la descoberta del món de les paraules és un anhel que viu a dins de totes les persones. A tots ens admira veure les seves caretes d’il·lusió davant la sorpresa d’entendre allò que amaga el misteri dels signes que són les lletres.
Els nens estan contents de tenir-nos allà i ens ho fan veure quan ens demanen consell i ens volen explicar el que han sentit quan han llegit un llibre i un altre. Quan arribin a casa també voldran passar una estona compartint un llibre amb la família, llegint contes, descrivint amb paraules paisatges imaginats  i inventant històries impossibles.
Potser també d’aquí uns quants anys, quan es trobin envoltats d’un món digital inabastable, no els superarà la immediatesa perquè hauran après a trobar allò que els és essencial i voldran continuar trobant riqueses per les seves ànimes en el món del les lletres.
Les mares i àvies de la biblioteca, ens sentim vinculades als nens, ells ens fan sentir que som una comissió amb una missió fantàstica i imprescindible per l’escola.
Si voleu contactar-nos, ho podeu fer a: arenalampabiblioteca@gmail.com
Bon estiu,
Comissió Biblioteca

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria