RECOLLIDA DE SIGNATURES: REMODELACIÓ DE LA PLAÇA JARDINS DR. JOSEP TRUETA

L’AFA Escola Les Acàcies i l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou han començat una recollida de signatures per donar més força a la demanda històrica cap a l’ajuntament del districte sobre la remodelació de la plaça Jardins Dr. Josep Trueta (anomenada abans Lope de Vega), i ens demanen el nostre suport i ajut per sumar-ne tantes com puguem.

S’han queixat que: la grada de l’antiga piscina del Club Natació Poblenou és un cúmul permanent de brutícia i de vidres trencats. El parterre que hi ha al davant, habitualment està ple de femtes canines. L’accessibilitat a la plaça és del tot precària, les barreres arquitectòniques hi són, i, quan plou, el desnivell general de la plaça provoca acumulacions d’aigua que deixen impracticables les dues rampes que enfilen cap a l’escola. El risc de caiguda, per causa de les fustes travesseres anivelladores que hi ha al descobert, és alt si deixes d’ullar per on camines. La il·luminació nocturna és insuficient en alguns racons de la plaça i genera sensació d’inseguretat. Hi ha un parc infantil menut, que l’anterior alcaldia va instal·lar i inaugurar a corre-cuita just abans de les darreres eleccions municipals, a la primavera de l’any 2015, que no dona cabuda ni ofereix un grau de dificultat prou atractiu per a la mainada de primària de l’Escola Les Acàcies, usuària habitual de la plaça. Hi ha pistes de joc de pilota sense delimitar i sense un tancament parcial que eviti la caiguda de pilotes a la calçada del carrer d’Espronceda, amb el perill que això representa. Les grades que hi ha al voltant de les pistes s’han de reparar o substituir, hi ha moltes peces desencaixades. La majoria de bancs estan trencats i la sorra de sota no està a nivell. La zona de joc de petanca és una zona deixada i sense cap al·licient…

I s’ha proposat al districte que instal·li un parc amb jocs infantils adaptats inclusius per a persones amb discapacitat, amb gronxadors en què hi puguin accedir criatures amb cadira de rodes, amb cartells en Braille, amb textures per cada zona, amb gronxadors de colors llampants per als infants amb discapacitat visual, sense barreres arquitectòniques, amb jocs infantils arran del terra per a nenes i nens amb problemes de mobilitat… No n’hi ha cap en tot el barri i la plaça Jardins Dr. Josep Trueta, per dimensions, creiem que seria una bona opció per oferir un espai de joc inclusiu i obert a tothom.

L’AVVP  publicarà un article de denúncia a la seva revista i té previst reunir-se amb l’ajuntament del districte al mes de juny. Fins llavors, totes les veïnes i veïns del barri que puguem intentarem recollir un munt de signatures per donar molta més força a aquesta reclamació.

Podeu signar de 9-10 hores i totes les tardes a la secretaria de l’AFA, Marta Jara. Ells custodiarà els fulls de signatures.

Gràcies per la col·laboració

Junta de l’AFA de L’Arenal de Llevant

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.