CONTINUA LA REVOLTA ARENAL RESPIRA, NOU TALL DIVENDRES 26 DE FEBRER!

Benvolgudes famílies,

El talls dels passat 29 i 8  de gener van ser TOT UN ÈXIT:

  • t’ho vas passar molt bé!
  • va haver-hi molta participació!
  • vas respectar les mesures COVID-19!
  • has aconseguit que es comencin a aplicar algunes de les mesures demanades!: PARADA DE L’ H16 AMPLIADA I DESPLAÇADA
  • has aconseguit de l’Ajuntament el compromís de pacificar 92 escoles al 2.021. Fa 14 dies eren 78.
  • has fet que es parli de la nostra escola, quan es parla de mobilitat i contaminació al districte, i als llocs on es prenen les decisions
  • has aconseguit una reunió les properes setmanes amb el consellers de mobilitat i educació del districte per parlar de la pacificació de l’entorn de l’escola

Però la lluita continua, això és només el principi. Ja es parla de nosaltres però aquest any NO ES PACIFICARÀ CAP ESCOLA AL POBLENOU, I NO ES FARÀ CAP ACTUACIÓ A L’ARENAL DE LLEVANT. 

Per tant, hem de LLUITAR per aconseguir totes les MILLORES NECESSÀRIES per PACIFICAR l’entorn de l’escola, fins a aconseguir que sigui un entorn SEGUR i SALUDABLE.

Els nostres  infants demanen el teu temps per fer 5 coses (què no faries tu per ells?), que poden canviar la seva vida:

  1. vine al pròxim tall de carrer: divendres 26 de febrer, 16:30h
  2. respecta les mesures COVID-19 (mascareta, higiene de mans i distància de seguretat, i distribució segons grups bombolles).
  3. col·labora amb l’organització: fembarri@afalarenaldellevant.cat
  4. llegeix (de nou) de dalt a baix (90 segons) el següent qüestionari

Qüestionari de participació tall Carrer Bac de Roda – Escola L’Arenal de Llevant

  1. Saps que el tall està degudament sol·licitat al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i que la Guàrdia Urbana tallarà el carrer?
  2. Saps que segons l’Ajuntament aquestes 78 escoles de Barcelona, tenen un entorn més perillós que l’Arenal de Llevant?

https://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/escoles/protegim_escoles_llistat.pdf

  1. Saps que l’Ajuntament va eliminar 1.300 places d’aparcament, per ampliar 2.000 terrasses (5.500 taules) en poques setmanes, tot destinant 72 persones, instal·lant senyalització, tanques, pilones, plantes…?

https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2020/12/01/barcelona-autoritza-3-129-terrasses-noves-i-ampliacions-a-lespai-public/

  1. Saps que el mateix Ajuntament ignora o rebutja les mateixes peticions d’ampliar i senyalitzar espais, o limitar velocitats a 30 km/h quan les mateixes peticions les fan les escoles, en lloc de bars o restaurants?
  2. Saps que per no limitar la velocitat a 30km/h al tram l’Escola de Bac de Roda, l’Ajuntament argumenta que és xarxa viària bàsica?

la velocitat dels cotxes és bàsica, la salut i seguretat dels nostres infants no!

  1. Saps que hi ha carrers que son xarxa viària bàsica de circulació a 30km/h perquè ho han lluitat?

https://ajuntament.barcelona.cat/relacionsinternacionalsicooperacio/es/noticia/la-calle-de-sants-y-creu-coberta-a-30-km-h_919658

  1. Saps que a Barcelona hi ha 1.000 morts l’any (7% de les defuncions anuals de la ciutat) per l’efecte de la contaminació?

https://cat.elpais.com/cat/2020/10/19/catalunya/1603104102_977445.html

  1. Saps que a Barcelona el 33% dels nous casos d’asma infantil (525 cada any) i l’11% dels nous casos de càncer de pulmó (110 cada any) són atribuïbles a la mala qualitat de l’aire de Barcelona?

 https://twitter.com/BCN_Mobilitat/status/1352198024748015617?s=08

  1. Saps que aquestes malalties es concentren en els infants d’escoles contaminades com la nostra?

 https://youtu.be/937p2VVRhHs

  1. Saps que mentre institucions científiques de Barcelona i el mateix Ajuntament de Barcelona son pioners i reconeguts internacionalment pels estudis que demostren l’impacte de la contaminació en els infants, no s’aplica cap mesura a la nostra escola? https://vimeo.com/111622227
  2. Saps, que de la mateixa manera que el COVID-19, la contaminació està considerada pandèmia, silenciosa i invisible, i que malgrat les mesures i restriccions del COVID-19, estem als mateixos nivells de contaminació que abans de la pandèmia?

https://elpais.com/espana/catalunya/2020-12-09/la-contaminacion-supero-en-noviembre-los-valores-anteriores-a-la-pandemia-en-barcelona.html#

  1. Saps que quan l’escola es va implantar al lloc on s’ubica ara, el carrer de Bac de Roda en aquest tram era tranquil, de doble sentit i el trànsit que suportava era només el del barri, s’estima un 20% de l’actual?
  2. Saps que o ens manifestem, o quan s’apliquin les mesures correctores els nostres fills i filles  ja estaran fora de l’escola, però amb seqüeles que els acompanyaran per sempre? (tornar a llegir el punt 9)
  1. Saps que si vols…pots? Participa!

Comissió Fem Barri (AFA L’Arenal de Llevant)

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.