NO HI HAURÀ UN TERCER INSTITUT ADSCRIT A L’ARENAL AQUEST CURS 2023-2024

Hola famílies,

el passat dijous 23 de febrer les 4 escoles del barri que reclamem un tercer institut adscrit ens vam reunir amb el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), malauradament us hem de comunicar que el resultat de la reunió no ha estat el desitjat i hem obtingut la negativa per part del Consorci a la nostra petició:

No tindrem un tercer institut adscrit aquest curs entrant: Curs 2023-24.

A la reunió les 4 escoles que havíem fet la proposta al CEB vam sol·licitar una resposta a la nostra reclamació i, malgrat l’interès que van mostrar els tècnics del CEB, Mercè Massa, la gerent del Consorci, va desestimar la possibilitat d’estudiar-ne el cas. No obstant això ens va garantir que tots els alumnes tindran plaça a un dels instituts adscrits, sempre i quan s’opti a la preinscripció per aquests dos instituts com a primeres dues opcions. Prenem la paraula al CEB i esperem que pugui ser així. Estarem atents per tal que es compleixi.

L’objectiu del Consorci en els propers anys és implantar instituts-escola allà on puguin, i desenvolupar nous models d’adscripcions per la resta, on les escoles tindran només dos instituts adscrits. Pel proper curs el CEB té previst realitzar la revisió del mapa d’adscripcions de cara als propers 4 anys. Serà una nova oportunitat que tindrem les famílies per intentar fer canvis.

El que queda clar és que aquesta feina feta necessita continuïtat i l’estar a sobre per poder-ne obtenir resultats, i no és cosa d’un o dos anys… És per això que creiem que les famílies de cursos inferiors a 6è, que estiguin interessats en millorar les opcions d’institut pels seus fills estudiants a l’Arenal, s’haurien d’anar implicant i anar treballant en la mateixa línia que s’ha fet fins ara.

Us animem doncs a continuar treballant en aquest sentit. Qui estigui interessat a participar, pot posar-se en contacte amb l’AFA.

Us adjuntem un document amb les diapositives més rellevants de la presentació que el CEB va mostrar durant al reunió. Hi trobareu dades interessants que no us deixaran indiferents!

Clica AQUÍ per veure el document.

Junta de AFA i famílies de 6è.

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.