L’ARENAL DINS DEL PLA PER CLIMATITZAR ESCOLES

Bon dia famílies,

Com sabeu, el curs passat es va fer un estudi sobre l’eficiència energètica de les escoles de Barcelona tenint en compte l’emissió de CO2 i el consum d’energia on la nostra escola quedava situada en la pitjor qualificació (D).

Se’ns va categoritzar dins de les escoles amb prioritat A1 per a dur a terme mesures prioritàries entre les quals hi havia:

  • 1- Informar: a les famílies es va fer directament des de l’equip directiu
  • 2- Baix impacte: vinils, lames solars, aïllament tèrmic de la coberta i façana, fonts d’aigua, tendals
  • 3- Ventiladors portàtils (2x grup)
  • 4- Aires condicionats en zones comunes: menjador, biblioteca, sala de mestres i despatxos i administració (ve determinat pel CEB)

De tot el que es va prometre, hi ha actuacions que es van fer de a curt termini (1, 3 i 4) i la resta se suposa que es farà amb el temps (esperem que durant aquest curs, però no disposem d’aquesta informació).

Recentment, des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha presentat el Pla Clima Escola BCN que segons expliquen, impulsarà la transformació de 170 centres educatius per tal que siguin escoles generadores d’energia solar (amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques) i instal·larà climatització d’aerotèrmia per millorar l’eficiència energètica dels edificis. Aquest pla, que es finançarà amb els ingressos de la taxa turística, està previst que es dugui a terme en el període 2024-2029 i estarà vehiculat a través del Consorci d’Educació de Barcelona.

L’Arenal de Llevant està inclòs dins dels centres de la 1a fase:

Font notícia BTV

Podeu veure les notícies completes:

Des de les comissions treballarem per tal d’assegurar-nos que tal com prometen, es compleixin els terminis i els nostres infants se’n puguin beneficiar al més aviat possible. 💪

Comissió d’Infraestructures i Comissió Fem Barri

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.