ENGEGUEM PROJECTE DE PREVENCIÓ DE MALBARATAMENT ALIMENTARI DE LA MÀ DE LA FUNDACIÓ ESPIGOLADORS

Benvolgudes famílies,

Aquesta setmana hem iniciat la primera part del projecte de PREVENCIÓ I REDUCCIÓ DEL MALBARATAMENT ALIMENTARI a l’espai del migdia de l’escola. Aquest projecte l’estem realitzant 3 escoles de Barcelona, de la mà de la Xamec (Xarxa agroecològica de menjadors escolars de Catalunya) i la fundació “Espigoladors”. Consisteix en implementar mesures efectives al menjador i a la cuina per tal de reduir la pèrdua d’aliments i conscienciar alhora als nens i a les nenes de la importància de no malbaratar recursos naturals com els aliments.

Aquesta primera fase al menjador ha consistit en saber què llencem i per quins motius, així doncs aquesta setmana hem estat quantificant, pesant i destriant a l’hora del menjador quina quantitat del menjar que ens hem servit al plat llencem a les escombraries, i hem intentat esbrinar els motius.

Cada dia hem estat pesant, fotografiant les escombraries i exposant les restes del menjador a 3 contenidors transparents que hem col·locat a diferents espais de l’escola per visibilitzar els kilos de menjar de manera clara.

A partir de la propera setmana muntarem una petita exposició de fotos al menjador amb les imatges més representatives d’aquests dies, per seguir treballant el tema a l’espai del migdia.

Durant les properes setmanes començarem la segona part del projecte, amb tallers a l’espai del migdia que ens oferiran la fundació espigoladors per tal de fer arribar als nens i nenes la problemàtica global del malbaratament alimentari.

Us deixem aquí algunes de les imatges més significatives d’aquests dies:

Us recordem que també podeu anar fent un seguiment a través de @laxupxup_cuinalescola i de

@afalarenal_ on es publica la imatge diària del dinar.

Comissió Espai Migdia

Subscriu-te al nostre newsletter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.