…I ELS ALTRES QUE MARXEN

La Laia Roca ha entrevistat la família Cascón González que aquest any marxa de l’escola i són pares de sisè. Gràcies pel vostre temps i per fer-ho tan fàcil!
L’Arenal de Llevant va ser l’escola que vau triar en primera opció? Us va costar decidir-vos? En vau visitar d’altres? En cas que sí, perquè vau escollir l’Arenal?
Sí. Més que costar-nos, ens vam prendre un temps ja que és una decisió important
Vam anar a visitar algunes escoles, però no vam poder anar a les portes obertes de l’Arenal. La nostra tria va ser en base a llegir el seu projecte. La seva metodologia i organització coincidia amb allò que nosaltres pensàvem que havia de tenir l’escola.  Ens va agradar el projecte educatiu: treballar sense llibres (individuals), competències, aprenentatge cooperatiu, projecte científic, hort, animals, les TIC integrades als aprenentatges…
També va ser rellevant en la tria que la Laia hi pogués trobar alumnes més grans amb qui compartir experiències.
A més a més, ella ja havia triat: volia anar a l’escola de pallassos! Que vam acabar descobrint que també era l’Arenal. (quan l’estiu abans va visitar l’Arenal per veure les gallines amb la llar d’Infants, al vestíbul de l’escola estava decorat amb pallassos)
Quins records teniu dels primers anys a l’escola?
Quan anava a buscar la Laia sortia contenta i, abans de marxar, havíem de fer una parada per veure els animals que hi havia: fossin gallines, conills, ànecs, … Tots li han agradat.
Creieu que han canviat alguns coses en aquest nou anys a l’escola? Quines?
No, en allò significatiu i rellevant. Hi hagut un procés de maduració que ha comportat algunes millores. Hem vist millorar l’hort, la granja, alguns espais del centre, les eines de participació i informació de les famílies. Hem vist millorar i avançar el projecte educatiu en tots els seus aspectes.
Hi ha alguna vivència personal que ens vulguis explicar?
M’han agradat sempre els dies de portes obertes, amb la Laia explicant-me tot el treball que havien fet. Veient l’escola plena de nens, famílies, dibuixos, maquetes, murals …
Les colònies a P3, tan petita, sempre espanten una mica (podrà dormir? Plorarà?…? Va passar allò que la seva mestre (la Maria) ja ens havia advertit: us toca patir a vosaltres per no tenir-los,  a nosaltres treballar molt i als nens passar-ho genial. I tenia tota la raó. La nostra filla no només s’ho va passar genial sinó que va arribar preguntant quan tornaria a marxar.
També recordo els dies d’agost anant a regar l’hort en família amb la mànega.
Els dissabtes d’EQC, on vaig començar a conèixer famílies de l’escola i amb qui tantes empreses hem realitzat.
Què creieu que és el més important que ha/han après el vostres fills a l’escola (i no sigui matèria curricular)?
Aprendre a treballar en equip, interès per fer cerques d’informació. Valors com la solidaritat, la justícia, el companyerisme, el compromís…
Si això fos un tria la teva aventura, tornaríeu escollir l’Arenal com a escola prioritària pels vostres fills?
Sí, sense dubtes, perquè aquell projecte que vam llegir, l’hem vist posat a la pràctica.
Perquè la Laia hi ha estat molt feliç. Perquè hi ha trobat molt bons companys i companyes i excel·lents mestres.
També hi hem trobat famílies amb qui  compartíem la visió de l’educació dels nostres fills. Algunes organitzades dins de l’AMPA amb qui hem col·laborat activament. Ens sentim afortunats.

Subscriu-te al nostre newsletter!

 Sense categoria