TALLERS DE COEDUACIÓ A L’ARENAL DE LLEVANT!

Benvolgudes famílies,

Des de la Comissió de Coeduació i Feminismes ens plau informar-vos que els dies 14 i 19 d’octubre Fil a l’Agulla (cooperativa que des del 2009 treballa amb centres educatius per resoldre les mancances relacionades amb l’atenció a la diversitat i les violències de gènere) durà a terme una formació amb l’equip de monitoratge de Cloques. 

Tenint en compte que el monitoratge és un actor clau en l’educació emocional dels nostres fills i filles, i que l’espai migdia és l’espai de joc i de relació on la canalla interacciona amb més llibertat i on acostumen a haver-hi més conflictes, aquesta formació es centrarà en temes com la coeducació  (democràcia, participació, atenció a la diversitat, cures, emocions i sentiments), així com en la gestió positiva dels conflictes, oferint als monitors i monitores eines estratègiques i recursos per incloure la perspectiva de gènere i atendre la diversitat en la tasca educativa.

Així mateix, els dies el 21 i 26 d’octubre, les formadores de Fil a l’Agulla entraran a les aules a fer diversos tallers, després dels quals tindran lloc espais de trobada i formació amb el claustre de professors i professores.

Esperem que aquestes siguin les primeres de moltes altres formacions, tallers i acompanyaments que promoguin i consolidin una escola inclusiva, democràtica, participativa i que posi en el centre els valors cooperatius; una escola, en definitiva, lliure de violències on s’ensenyi i aprengui de forma ètica, no discriminatòria, i on mestres, monitoratge i infants aprenguin a cuidar-se i cuidar de les persones, a ser autònomes, a demanar ajuda, i a cuidar de la Terra, de la casa i de l’escola.

Moltes gràcies, Fil a l’Agulla, i moltes gràcies, L’Arenal de Llevant i Closques, per posar-hi tantes ganes i voluntat perquè tot això sigui possible.

Comissió de Coeducació i Feminisme

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada